Stavte s námi! Zapište se do příběhu lidí
s mentálním handicapem.
Daruj E-cihlu E-shop
  • Simona Stašová s klienty

    Naší patroni pravidelně naštevují i naše klienty.

  • Naši patroni

    Jaroslav Svěcený a Tomáš Vaněk, stálice a nováček z řad našich partnerů.

  • AKCE CIHLA se těší široké podpoře

    Klára Issová a náš fotopanel.

  • Spolupracovali jsme s desítkami známých tváří

    Lucie Benešová a Pavel Liška

Zahájení AKCE CIHLA v ulicích se Simonou Stašovou

I letos se v ulici Na Příkopě budou prodávat pomalované a popsané cihly na podporu důstojného bydlení a života lidí s mentálním handicapem. V úterý 13. 6. přijde prodej a zároveň letošní 24. ročník benefiční sbírky AKCE CIHLA zahájit dlouholetá patronka sbírky Simona Stašová, která bude na stánku prodávat od 16 do 17 hodin.  Zakoupením benefiční cihly se můžete zapsat do příběhu lidí s handicapem i Vy.

Letošní ročník sbírky se odehrává nejen v ulicích, ale také v on-linu na akcecihla.cz, kde je možné podpořit sbírku celoročně a vybrat si ze 6 projektů z celé České republiky. AKCE CIHLA je spojena se známými osobnostmi. Prodej cihel v ulicích přijde na začátku června odstartovat herečka a patronka Simona Stašová, kterou bude na stánku možné potkat v úterý 13. 6. od 16.00 do 17.00 hodin.  

Simona Stašová je hrdou patronkou sbírky již od roku 2005. Za tu dobu se nejen pravidelně každý rok účastnila akcí na benefičních stáncích s cihlami, ale také na podporu lidí s mentálním postižením odehrála již mnoho benefičních představení. Simona Stašová několikrát navštívila Chráněná bydlení i sociálně terapeutickou dílnu v obci Slapy a několikrát sociální podnik DOBROTY S PŘÍBĚHEM v Davli, a proto ví, koho podporuje. „Poznala jsem, že tito lidé mají svůj svět, který nás, majoritní populaci, může nesmírně obohatit. Někdy je prostě dobré se pozastavit, zamyslet se a spočinout“ říká Simona. Také si vyzkoušela společné hraní s FaraBandem, což je hudební seskupení vzniklé na základě pravidelných muzikoterapií a složené z klientů Chráněného bydlení Fara, které doprovázejí profesionální hudebníci.